! This version of Internet Explorer is not supported anymore !

We recommend to visit our website with another browser (Microsoft Edge, Chrome, Firefox, ...)

Privacyverklaring

- Juli 2019 -

Inleiding

Hieronder vindt u de privacyverklaring van Niko NV en Niko Nederland BV (hierna “wij” of “ons”). Deze verklaring betreft enkel de verwerking van gegevens in verband met natuurlijke personen, nl. persoonsgegevens. Deze verklaring is niet van toepassing op gegevens van rechtspersonen. Met deze verklaring informeren we u over ons beleid in verband met de verwerking van persoonsgegevens.

In het eerste deel vindt u algemene informatie die van toepassing is op al onze verwerkingen van persoonsgegevens, in het tweede deel vindt u informatie over specifieke verwerkingen die op u van toepassing kunnen zijn. Indien u de gehele verklaring wil downloaden en/of lezen in één doorlopende tekst, klik hier.

 

  • 1Algemene informatie van toepassing op al onze verwerkingen van persoonsgegevens

     

     

    De volgende entiteiten zijn de verwerkingsverantwoordelijken ten opzichte van jouw persoonsgegevens, elk voor hun eigen onafhankelijke verwerkingsdoeleinden zoals aangeduid in de tabel hieronder. Deze entiteiten zijn geen gezamenlijke verwerkingsverantwoordelijken in de zin van artikel 26 GDPR.

     

    Verwerkingsverantwoordelijke 1: Niko NV, met maatschappelijke zetel te 9100 Sint-Niklaas, Industriepark West 40, ondernemingsnummer 0405.045.670, telefoon +32 3 778 90 00, fax +32 3 777 71 20.

     

    Verwerkingsverantwoordelijke 2: Niko Nederland BV, met maatschappelijke zetel te Nederland, 8171 ME Vaassen, Schorsweg 4, KVK-nummer 01065996, telefoon +31 880 15 96 00.

     

    Verwerkingsverantwoordelijke 1 verwerkt jouw persoonsgegevens:

    Verwerkingsverantwoordelijke 2 verwerkt jouw persoonsgegevens:

    Indien u een gebruiker bent van een Niko geconnecteerd product of dienst (sectie 2.1)

    Indien u een installateur bent (sectie 2.2)

    Indien u een bezoeker van onze website bent (sectie 2.7)

    Indien u een leverancier bent (sectie 2.3)

    Voor fraudepreventie (sectie 2.14)

    Indien u een zakelijke klant bent (B2B) (sectie 2.4)

    Indien u een van onze gratis apps of softwareprogramma’s gebruikt (sectie 2.8)

    Indien u een consument-eindgebruiker bent (B2C) (sectie 2.5)

     

    Indien u deelneemt aan een marktonderzoek (sectie 2.11)

    Indien u een bezoeker in een van onze locaties bent (sectie 2.6)

    Indien u deelneemt aan een test (sectie 2.12)

    Indien u commerciële informatie over onze producten of diensten ontvangt (sectie 2.9)

     

    Indien u commerciële informatie over producten of diensten van onze partners ontvangt (sectie 2.10)

     

    Indien u voor een job bij ons solliciteert (sectie 2.13)

     

    Voor fraudebestrijding (sectie 2.14)

     

     

     

    Voor alle verwerkingen door entiteiten die behoren tot de Niko groep, werd een functionaris voor gegevensbescherming (data protection officer of DPO) aangesteld die u kan contacteren met vragen of klachten. U kan de DPO contacteren per post: Niko NV, Tav Data Protection Officer, Industriepark West 40, 9100 Sint-Niklaas of via e-mail dataprotectionofficer@niko.eu.

     

     

    Wij delen uw persoonsgegevens mee aan onze werknemers die deze persoonsgegevens nodig hebben voor de uitoefening van hun functie, aan onderaannemers die in Niko’s opdracht persoonsgegevens verwerken (verwerkers), aan andere vennootschappen binnen de bedrijfsgroep waartoe wij behoren, aan academische instellingen in het kader van onderzoek en ontwikkeling, aan gerechtelijke of politionele autoriteiten wanneer de wet dat vereist.

     

     

    In sommige gevallen kunnen wij uw persoonsgegevens meedelen aan ontvangers die buiten de Europese Unie gevestigd zijn. In zulk geval voorzien wij in een adequate bescherming van uw persoonsgegevens door ofwel een overeenkomst met dergelijke ontvangers af te sluiten, ofwel te werken met ontvangers die gecertifieerd zijn of die zich bevinden in derde landen die goedgekeurd zijn door de Europese Commissie. U kan steeds de functionaris inzake gegevensbescherming (DPO) raadplegen om inzage te krijgen in de toepasselijke adequate bescherming die Niko heeft voorzien.

     

     

    U heeft verschillende rechten:

     

     

    U kan steeds een klacht indienen bij de toezichthoudende overheid.

     

    Voor België is dit:

     

    Gegevensbeschermingsautoriteit

    Drukpersstraat 35

    1000 Brussel

    contact@apd-gba.be  

    https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be/nl

     

    Voor Nederland is dit:

     

    Autoriteit Persoonsgegevens

    Bezoekersadres:

    Bezuidenhoutseweg 30

    2594 AV Den Haag

     

    Postadres:

    Postbus 93374

    2509 AJ Den Haag

     

  • 2Specifieke verwerkingen die op u van toepassing kunnen zijn

     

    Wij kunnen in het bezit komen van uw persoonsgegevens via allerhande kanalen, producten en methodes. In functie van deze kanalen, producten en methodes, zal ons gebruik van uw persoonsgegevens verschillen. Hieronder kan u nagaan welke de verschillende verwerkingen zijn die wij kunnen hanteren.

     

     

    Indien u een gebruiker bent van een Niko geconnecteerd product of dienst, zoals Niko Home Control, verwerken wij uw persoonsgegevens voor:

     

     

    Onderzoek en ontwikkeling kan gepaard gaan met het opstellen van een profiel op basis van uw gebruiksgegevens, waarbij identificerende elementen zoals uw naam, uw adres etc. worden weggelaten. Deze profilering heeft geen gevolgen voor u, tenzij eventuele verbeteringen van onze producten.

     

    Indien u ervoor kiest om uw Niko geconnecteerd product of dienst te koppelen met producten en/of diensten van onze partners, worden uw persoonsgegevens ook uitgewisseld met deze partners (wij ontvangen en delen persoonsgegevens van en met deze partners). Voor meer informatie over onze partners, zie de volgende link: https://www.niko.eu/nlnl/campaign/partners.

     

    Niko houdt uw persoonsgegevens bij tot 10 jaar na het einde van uw gebruikersaccount.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u onze producten installeert, verwerken wij uw persoonsgegevens voor

     

     

    Niko houdt uw persoonsgegevens bij tot maximaal 10 jaar na laatste installatie/contact.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u producten of diensten levert aan ons, verwerken wij uw persoonsgegevens in het kader van ons leveranciersbeheer op basis van de noodzaak om een overeenkomst met u uit te voeren. Zonder uw persoonsgegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren.

     

    Niko houdt uw persoonsgegevens bij tot maximaal 10 jaar na de laatste levering.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u producten of diensten koopt van ons, verwerken wij uw persoonsgegevensin het kader van ons klantenbeheer op basis van de noodzaak om een overeenkomst met u uit te voeren. Zonder uw persoonsgegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren.

     

    Niko houdt uw persoonsgegevens bij tot maximaal 10 jaar na de laatste levering.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u rechtstreeks van ons producten of diensten koopt, verwerken wij uw persoonsgegevens in het kader van ons klantenbeheer op basis van de noodzaak om een overeenkomst met u uit te voeren. Zonder uw persoonsgegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren.

     

    Niko houdt uw persoonsgegevens bij tot maximaal 10 jaar na de laatste levering.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u één van onze gebouwen, showrooms of andere locaties bezoekt verwerken wij uw persoonsgegevens:

     

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot maximaal 2 jaar na uw laatste bezoek.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u onze website bezoekt, verwerken wij uw persoonsgegevens:

     

     

    Wij kunnen uw persoonsgegevens verrijken met interesses die wij van u registreren via onze andere kanalen, producten of methodes.

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot maximaal 5 jaar na uw laatste bezoek op onze website. Tijdens uw bezoek aan een website van Niko worden ook cookies geplaatst conform ons cookies beleid.

     

     

    Indien u een gebruiker bent van één van onze gratis apps of softwareprogramma’s, verwerken wij uw persoonsgegevens voor:

     

     

    Onderzoek en ontwikkeling kan gepaard gaan met het opstellen van een profiel op basis van uw gebruiksgegevens, waarbij identificerende elementen zoals uw naam, uw adres etc. worden weggelaten. Deze profilering heeft geen gevolgen voor u, tenzij eventuele verbeteringen van onze producten.

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot 10 jaar na het einde van uw NHC gebruikersaccount of laatste gebruik.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Wanneer u commerciële informatie krijgt over onze producten en diensten, dan verwerken wij uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden op basis van:

     

     

    U kan uw toestemming steeds intrekken.

     

    U kan zich steeds uitschrijven voor de verdere ontvangst van commerciële informatie over onze producten en diensten.

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot maximaal 10 jaar na einde van onze klantenrelatie (indien u klant bent) of tot maximaal 5 jaar na inactiviteit (indien geen klant bent).

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Wanneer u commerciële informatie krijgt over producten of diensten van een partner van ons, dan verwerken wij uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden op basis van uw toestemming.

     

    U kan uw toestemming steeds intrekken.

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot maximaal 5 jaar na inactiviteit.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u deelneemt aan een marktonderzoek, verwerken wij uw gegevens voor het voeren van marktonderzoek naar onze producten en diensten op basis van onze gerechtvaardigde belangen. Marktonderzoek laat ons toe om te kunnen blijven innoveren en onze producten en diensten beter af te stemmen op de wensen van de gebruikers.

     

    Wenst u niet gecontacteerd te worden voor marktonderzoek, laat ons dat dan weten via onze functionaris voor de gegevensbescherming (DPO).

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot 3 jaar na einde van het onderzoek.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u deelneemt aan een test, verwerken wij uw persoonsgegevens voor het testen en evalueren van onze producten en/of diensten op basis van de uitvoering van de overeenkomst met u. Zonder uw persoonsgegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren.

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot 5 jaar na het einde van de test.

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

     

    Indien u solliciteert bij ons, verwerken wij uw persoonsgegevens als sollicitant:

     

     

    De verstrekking van uw persoonsgegevens is noodzakelijk om uw applicatie te kunnen beoordelen en u desgevallend een job te kunnen aanbieden.

     

    Wij houden uw persoonsgegevens bij tot maximaal 10 jaar na uw sollicitatie.

     

    Wenst u niet in de wervingsreserve te worden opgenomen, laat ons dat dan weten via onze functionaris voor de gegevensbescherming (DPO).

     

    Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.

     

  1. Wie is de verwerkingsverantwoordelijke?
  1. Hoe kan u de functionaris voor gegevensbescherming (DPO) contacteren?
  1. Wie ontvangt uw persoonsgegevens?
  1. Delen wij uw persoonsgegeven mee buiten de Europese Unie?
  1. Welke rechten heeft u als betrokkene?
  • U heeft steeds een recht op inzage van uw persoonsgegevens. Dit laat u toe na te gaan welke persoonsgegevens wij over u verwerken.
  • U heeft steeds een recht op verbetering van uw persoonsgegevens. Dit laat u toe onjuiste of onvolledige persoonsgegevens die wij over u verwerken, te verbeteren of aan te vullen.
  • U heeft een recht op wissing van uw persoonsgegevens. Dit laat u toe persoonsgegevens die wij over u verwerken, definitief te wissen. Wij zijn niet altijd verplicht uw persoonsgegevens op uw verzoek te wissen – dit recht geldt enkel in de gevallen en in de mate voorzien door de wet.
  • U heeft een recht op beperking van de verwerking van persoonsgegeven die op u betrekking hebben. Dit laat u toe het gebruik van uw persoonsgegevens door ons te bevriezen, zonder deze te wissen. Wij zijn niet altijd verplicht uw persoonsgegevens op uw verzoek te beperken – dit recht geldt enkel in de gevallen en in de mate voorzien door de wet.
  • U heeft een recht tegen de verwerking van uw persoonsgegevens bezwaar te maken. Dit laat u toe u te verzetten tegen de verdere verwerking van uw persoonsgegevens. Wij zijn niet altijd verplicht verzet te honoreren - dit recht geldt enkel wanneer wij uw persoonsgegevens verwerken op grond van ons gerechtvaardigd belang.
  • U heeft steeds het recht uw toestemming in te trekken wanneer de verwerking van uw persoonsgegevens plaatsvindt op basis van uw toestemming.
  • U heeft steeds het recht om u te verzetten tegen het verwerken van uw persoonsgegevens voor direct marketing doeleinden.
  • U heeft het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit laat u toe persoonsgegevens vlot van één verwerkingsverantwoordelijke naar een andere te verplaatsen, te kopiëren of door te sturen. Dit recht kan enkel worden uitgeoefend wanneer de verwerking berust op uw toestemming of op een overeenkomst met u.
  • U kan uw verzoek m.b.t. uw rechten of vragen over privacy richten aan ons of aan de functionaris voor de gegevensbescherming (DPO).

     

  1. Wenst u een klacht in te dienen bij de toezichthoudende overheid?
  1. U bent een gebruiker van een Niko geconnecteerd product of dienst
  • de werking of levering van het geconnecteerde product of de geconnecteerde dienst (gebruikersaccount, beheer gebruikers, veiligheid & diagnose, klantendienst, installatie en gebruik van de gerelateerde app) op basis van de uitvoering van de overeenkomst met u. Zonder uw persoonsgegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren.
  • -onderzoek en ontwikkeling op basis van ons gerechtvaardigd belang. Onderzoek en ontwikkeling kan leiden tot productverbetering en -innovatie, hetgeen u (u krijgt betere producten, meer afgestemd op uw wensen) en de gemeenschap in het algemeen (verhoogde energiebesparing en/of veiligheid) ten goede komt.
  • Voor de werking van de slimme functionaliteiten van het geconnecteerde product of de geconnecteerde dienst moet er een profiel worden opgesteld op basis van uw gebruiks- en andere persoonsgegevens. Op basis van dit profiel worden op automatische wijze bepaalde functies of events getriggerd in het kader van de goede werking van het product of de dienst. U kan de slimme functies steeds uitzetten via uw gebruiksaccount.
  1. U bent een installateur
  • het beheer van installateurs (waaronder beheer service desk, levering installatiesoftware etc.) op basis van de noodzaak een overeenkomst met u uit te voeren. Zonder uw persoonsgegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren.
  • uw commerciële informatie te sturen over onze producten en diensten op basis van uw toestemming. Wij gebruiken hiervoor uw geaggregeerde afnamecijfers van onze producten, die wij ontvangen via de groothandels. U kan uw toestemming steeds intrekken.
  1. U bent een leverancier
  1. U bent een zakelijke klant (B2B)
  1. U bent een consument en klant (B2C)
  1. U bent een bezoeker in één van onze locaties
  • -voor bezoekersbeheer (brandveiligheid, vertrouwelijkheid en organisatie events/vergaderingen) op basis van onze gerechtvaardigde belangen;
  • -om uw commerciële informatie toe te sturen indien u daarvoor toestemt. U kan uw toestemming steeds intrekken.
  1. U bent een bezoeker van onze website
  • -op basis van uw toestemming om op uw vraag of verzoek om informatie te antwoorden. U kan uw toestemming steeds intrekken.
  • -op basis van uw toestemming om uw commerciële informatie toe te sturen.
  • -op basis van ons gerechtvaardigd belang voor onderzoek en ontwikkeling om het gebruik en werking van de website te analyseren en te verbeteren. Onderzoek en ontwikkeling kan leiden tot verbetering en -innovatie, hetgeen u (u krijgt een betere website, meer afgestemd op uw wensen) en de gemeenschap in het algemeen (veiligheid) ten goede komt.
  1. U bent een gebruiker van één van onze gratis apps of softwareprogramma’s
  • de werking van de app of softwareprogramma (gebruikersaccount, beheer gebruikers, veiligheid&diagnose, klantendienst, installatie en gebruik) op basis van de uitvoering van de overeenkomst met u. Zonder uw persoonsgegevens kunnen wij de overeenkomst niet uitvoeren.
  • Onderzoek en ontwikkeling op basis van ons gerechtvaardigd belang. Onderzoek en ontwikkeling kan leiden tot productverbetering en -innovatie, hetgeen u (u krijgt betere producten, meer afgestemd op uw wensen) en de gemeenschap in het algemeen (verhoogde energiebesparing en/of veiligheid) ten goede komt.
  1. U krijgt commerciële informatie over producten en diensten van ons
  • uw toestemming indien u geen klant bent bij ons; of
  • -onze gerechtvaardigde belangen indien u klant bent bij ons.
  1. U krijgt informatie over producten of diensten van een partner van ons
  1. U neemt deel aan een marktonderzoek
  1. U neemt deel aan een test
  1. U solliciteert voor een job
  • -voor het beheer en evaluatie van uw job applicaties in het kader van de precontractuele relatie;
  • -voor het aanhouden van een wervingsreserve op basis van ons gerechtvaardigd belang van dat van alle andere entiteiten van de Niko groep. Het aanhouden van een wervingsreserve laat ons toe u later te contacteren voor een job opportuniteit indien er onmiddellijk geen vacature is.
  1. In elk geval

 

Indien wij uw persoonsgegevens verwerken voor één van de hierboven vermelde doeleinden, verwerken wij die persoonsgegevens ook voor:

 

  • de opsporing, voorkoming en bestrijding van fraude en misbruik op basis van ons gerechtvaardigd belang. Minder fraude en misbruik komt ons, onze klanten en leveranciers ten goede;
  • geschillenbeheer op basis van ons gerechtvaardigd belang, omdat wij onze rechten moet kunnen vrijwaren en verdedigen.

 

Wij houden uw persoonsgegevens bij tot maximaal 10 jaar nadat uw persoonsgegevens inactief zijn.

 

Voor meer algemene informatie over deze verwerking (wie is de verwerkingsverantwoordelijke, wat zijn de contactgegevens van de functionaris gegevensbescherming en toezichthoudende overheid, wie zijn de ontvangers van uw persoonsgegevens, wat zijn uw rechten, delen wij uw persoonsgegevens met landen buiten de EER etc.), zie algemene informatie over al onze verwerkingen van persoonsgegevens.