NYE BMS-sensorer følger DALI-2 standaerden

De nye BMS-sensorer fra Niko følger DALI-2 standarden. Det sikrer en problemfri installation og giver flere muligheder for effektiv lysstyring via BMS-controller.

Lysstyring i BMS-systemer stiller krav til sensoren, så installation og kommunikation med applikationscontrolleren sker effektivt og problemfrit. Derfor har Niko opdateret sine BMS-sensorer, så de følger DALI-2 standarden.

"En af fordelene ved de nye BMS-sensorer er, at sensoren selv sender besked om tilstedeværelse og luxniveau til BMS-controlleren" fortæller Henrik Norén, Portfolie Manager ved Niko. "Responstiden er derfor reduceret til et minimum i forhold til, hvis BMS-controlleren selv skulle forespørge."

Anvender sensorens 3 PIR-segmenter

"Vores BMS-sensor er opbygget af 3 PIR-segmenter på hver 120°", fortsætter Henrik Norén. "BMS-controlleren kan indstille PIR-følsomheden eller deaktivere hver af de 3 PIR-segmenter."

Dette giver mulighed for, at man via BMS-controlleren f.eks. kan deaktivere et eller flere PIR-segmenter i et bestemt tidsrum. Det er også muligt at nedsætte PIR-følsomheden i et enkelt PIR-segment for at undgå fejltrigninger fra et ventilationsanlæg eller lign.

Med en detektering på op til 24 m har sensoren en stor dækning, som reducerer antallet af sensorer og bidrager til forenkling af installationen. Desuden har sensorer nu deres eget adresseområde iht. DALI-standarden. Dette betyder, at antallet af sensorer ikke længere påvirker antallet af de maksimale 64 armaturer, som kan tilsluttes det enkelte DALI segment.

DALI-2 BMS-sensoren leveres enten som planforsænket eller til påbygning - se her!

Læs brochuren - DALI BMS-sensorer.