Home Support FAQ Niko Home Control Hvilke ledninger anbefales til Niko Home Control?

Spørgsmål og svar

Niko Home Control

Hvilke ledninger anbefales til Niko Home Control?

Et toleders buskabel leverer strøm til de forskellige styringselementer uden for el-tavlen. Tilslutningsdiagrammet har en fri topologi, hvilket betyder, at du ikke er bundet af et fast ledningsdiagram. Alle kontroller forbindes nemt og hurtigt takket være den ikke-polariserede buskabling. De to ledninger tilsluttes nemt terminalerne uden risiko for fejl!

Afstanden mellem strømforsyningen og det fjerneste punkt i installationen afhænger af buskablets tværsnitsareal:

• diameter: 0,8 mm (tværsnit: 0,50 mm²) => 250 m (f.eks. SVV og JYSTY)
  • diameter: 0,6 mm (tværsnit: 0,25 mm²) => 150 m (f.eks. TPVF)
  • diameter: 0,5 mm (tværsnit: 0,20 mm²) => 100 m (minimum AWG24, f.eks. UTP, FTP og STP)

Touch skærmen er tilsluttet via et UTP-kabel og et strømforsyningskabel eller et enkelt UTP-kabel kombineret med et Power over Ethernet-modul (550-00501) i el-tavlen.

I el-tavlen er de moduler, der er placeret på den samme DIN-skinne, indbyrdes forbundet via en skydekontakt. Der bør først anvendes en skinnekobler eller om nødvendigt en anden strømforsyning på alle nye DIN-skinner. Slut alle fire tilslutningsklemmer (+, -, B1 og B2) til de tilsvarende tilslutningsklemmer på skinnekobleren eller strømforsyningen på de forrige og de næste skinner. I dette tilfælde er polarisering vigtigt.