• Niko Partner Program
 • Nederland
Zoeken

Niko Home Control

Niko Home Control: de elektrische installatie van de nieuwe generatie


Niko Home Control? Dat is de controle over alle elektrische functies in je woning via een touchscreen, smartphone of tablet. De verwarming een graadje hoger, de rolluiken naar beneden, de lichten dimmen voor een gezellige avond, … Met Niko Home Control doe je het allemaal.

En ondertussen heb je ook een perfect zicht op je energieverbruik. Zo bespaar je actief energie zonder aan veiligheid of comfort in te boeten. Bovendien bouw je de installatie verder uit in functie van je behoeften en je budget. Komt er een baby bij, start je thuis je eigen zaak of word je een dagje ouder? Niko Home Control groeit mee met je gezin en woning.


Functionaliteiten

 • Actief energie besparen

  Een Niko Home Control installatie helpt je verbruik onder controle te houden. Het ecodisplay vertelt je op elk moment van de dag per kamer hoeveel elektriciteit, water en gas je verbruikt en hoe hoog je sluimerverbruik ligt. Je ziet ook hoeveel stroom je zonnepanelen produceren.

  Verlaat je je huis? Dan doe je dankzij de ecotoets met 1 druk op de alles-uit-toets je verbruik aanzienlijk dalen. Je schakelt er tegelijkertijd de verlichting en stopcontacten mee uit en zet je verwarming in ecostand.

  Lees meer over het ecodisplay
 • De verlichting comfortabel bedienen

  Niko Home Control biedt je de mogelijkheid om je verlichting in en uit te schakelen van op een centraal punt.

  Juiste verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Wil je languit tv kijken, een gezellig etentje met vrienden of heb je een romantische avond gepland? Met de Niko Home Control sfeerbediening roep je de juiste sfeer op voor elke gelegenheid.

  Lees meer over de sfeerbediening
 • Slim ventileren

  Een goede ventilatie is cruciaal voor een gezonde luchtkwaliteit in huis. Toch is constant ventileren niet nodig. Niko Home Control laat je ventilatie alleen werken wanneer het nodig is. De installatie registreert of er iemand in de badkamer of keuken is en schakelt automatisch naar een hogere stand. Verlaat je je huis? Dan ventileert Niko Home Control in de laagste stand. Resultaat: een gezond leefklimaat zonder torenhoge energiefactuur.

  Lees meer over een goede ventilatie

 • Efficiënt verwarmen

  ’s Morgens opstaan en meteen een warme badkamer gebruiken? In een aangenaam warm huis thuiskomen? Niko Home Control maakt dat perfect mogelijk. Met de zoneverwarming verwarm je elke ruimte in je woning apart en op verschillende tijdstippen. Want je gebruikt alle ruimtes toch niet tegelijkertijd of de hele dag door? Niko Home Control: je oplossing voor meer comfort en meer energie-efficiëntie.

  Lees meer over zoneverwarming
 • Rolluiken, zonwering en gordijnen automatisch bedienen

  Met Niko Home Control bedien je automatisch je rolluiken, zonwering en gordijnen. Zo hoef je niet altijd heen en weer te lopen. In ruil krijg je een aangename binnentemperatuur en de nodige privacy. Zo laat je bij felle zon de zonwering zakken en houden je rolluiken ’s winters de kou buiten.

  Ben je niet thuis of ga je met vakantie? Ook dan beschermt Niko Home Control je woning uitstekend tegen warmte en koude.

  Lees meer over motorsturing
 • Een veilig gevoel

  In je eigen woning wil je je veilig voelen. Je wilt je gezin en je bezittingen optimaal beschermen. Daarvoor voorziet Niko Home Control verschillende veiligheidsfuncties. Je integreert heel eenvoudig bewegingsmelders, een inbraakmelding of paniektoets. En met de videobuitenpost en touchscreen 2 heb je volledige controle over je voordeur of toegangspoort.

  Ga je met vakantie? Dan ontmoedig je kandidaat-inbrekers met aanwezigheidssimulatie. Af en toe gaat een licht branden of gaan de rolluiken automatisch naar beneden. Zo lijkt het alsof er toch iemand thuis is.

  Lees meer over aanwezigheidssimulatie

Bedieningen

 • Drukknoppen
 • Touchscreen
 • Smartphone en tablet
 • Videobuitenpost

Drukknoppen zijn nog altijd de meest traditionele manier om de functionaliteiten in je woning te bedienen. Niko geeft ze een eigentijdse look in de schakelreeksen Niko Pure, Niko Intense en Niko Original. Zo kies je bijvoorbeeld voor een drukknop met of zonder display om de status van de bediening aan te geven.

In elke reeks kies je ook uit verschillenden kleuren die je met alle functies combineert. Zo creëer je een stijlvol geheel.

Neem een kijkje in het productoverzicht voor onze designs in schakelmateriaal.

Het touchscreen brengt de bediening van alle functionaliteiten samen in één centraal punt. Via het scherm schakel je de lichten in en uit of dim je ze, zet je de verwarming een graadje hoger of lager, bedien je rolluiken en gordijnen; … Integreer je toegangscontrole? Dan zie je wie er voor de deur staat. Na een eventueel praatje beslis je of je je bezoeker binnenlaat of niet. Dankzij zijn bekabelde verbinding met het thuisnetwerk kan je altijd op het touchscreen rekenen.

Daarnaast geeft het touchscreen je ook een perfect overzicht van hoeveel gas, water en elektriciteit je precies verbruikt. Je ziet op elke moment van de dag je energieverbruik per verbruikskring. Zie je een piek? Dan ga je na wat het energieverlies veroorzaakt. Misschien heb je een defect huishoudtoestel of vergat je ergens het licht uit te schakelen. Zo bespaar je actief energie. Jij hebt de controle.

Neem een kijkje in ons overzicht van de Niko Home Control bedieningen voor meer informatie.

Dankzij de Niko Home Control app op je smartphone of tablet hoef je niet uit je luie zetel te komen om je lichten, verwarming, zonwering, ventilatie … te bedienen. De app biedt hetzelfde gebruiksgemak als het touchscreen. Je downloadt hem gratis op onze website. In installaties met toegangscontrole raden we aan om, naast smartphones en/of tablets, minstens één touchscreen 2 te voorzien omdat een bekabeld toestel nu eenmaal betrouwbaarder is dan een mobiel toestel.

Dankzij de remote control service bedien je je installatie ook buitenshuis (met uitzondering van toegangscontrole). Verkrijgbaar voor iPhone, iPad en Android smartphones en tablets.

Met de Niko Home Control videobuitenpost aan je voordeur of toegangspoort beslis je vanuit je woonkamer wie je binnenlaat. Dankzij de hd kleurencamera zie je ook in donkere omstandigheden perfect wie er voor je deur staat. Ben je er niet? Dan bekijk je bij je thuiskomst de automatische opnames om te zien wie er tijdens je afwezigheid aanbelde. Om optimaal te kunnen genieten van al deze functies, raden we aan om, naast smartphones en/of tablets, minstens één touchscreen 2 te voorzien omdat een bekabeld toestel nu eenmaal betrouwbaarder is dan een mobiel toestel.

Via het touchscreen 2 maak je een praatje met je bezoeker, die je ook in de meest lawaaierige omgevingen 100% verstaat. Heb je een eigen zaak, woon je samen of wil je al je gezinsleden een eigen beltoon geven? Onze videobuitenpost komt in drie variaties: met 1, 2 of 4 aanraaktoetsen.


Software en applicaties

Om de Niko Home Control installatie zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is verfijnde software onontbeerlijk. We voorzien software voor zowel de individuele gebruiker als voor professionals. De gebruikersinstellingensoftware laat bewoners toe om zelf voorkeursinstellingen te wijzigen en het energieverbruik te raadplegen. De professionele software is bedoeld voor de erkende installateurs om de installatie van nul te programmeren.

De software en apps zijn opgedeeld in drie verschillende softwaretypes:

Je Niko Home Control installatie bedienen via tablet of smartphone

Je instellingen aanpassen met de gebruikersinstellingensoftware

Je energie verbruik opvolgen met de energiesoftware

 


Download de apps en de software

Remote control service

 • Even weg
 • Op vakantie

Dankzij de remote control service van Niko Home Control heb je ook buitenshuis de controle over je woning (met uitzondering van toegangscontrole). Ga je boodschappen doen en twijfel je of je de lichten uitgeschakeld hebt? Wil je dat je woonkamer lekker warm is wanneer je thuiskomt van je werk? De Niko Home Control app op je smartphone toont je de situatie en met één tik op het scherm bedien je je installatie.

Ben je voor langere tijd afwezig? Ook dan houd je je energieverbruik in de gaten. Je bedient bijvoorbeeld ook je verlichting en rolluiken, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is en je afgesloten woning geen inbrekers aantrekt. Je kunt ook de aanwezigheidssimulatie op afstand sturen. Let op: toegangscontrole is enkel mogelijk binnen het bereik van je Wifi-netwerk.

Ontdek hoe je de remote control service moet installeren.


Aansturing van HVAC-installaties

 • Met de functie ‘verwarming, ventilatie en air conditioning’ (HVAC) voor Niko Home Control bedien je op één centraal punt alle VRV-, VRF- en multisplit-airconditioningsystemen.

  Dankzij een nieuwe interface, de Coolmaster, maakt Niko Home Control een koppeling met elke bestaande HVAC-installatie. Niko biedt een Coolmaster aan per HVAC-merk. De HVAC-thermostaat controleert in elke ruimte de temperatuur.

 • Wat betekent dat nu concreet? Dankzij deze nieuwe functie:

  • pas je manueel de temperatuur en de ventilatiesnelheden aan
  • stel je twee weekprogramma's in met elk drie verschillende temperatuurniveau (dag, nacht en custom)
  • integreer je ook koeling, verwarming en ventilatie in je sferen
  • controleer en beheer je elke ruimte op één centraal punt
  • bespaar je actief energie dankzij de ecotoets zonder aan comfort in te boeten

  Ook deze functie bedien je via het centrale touchscreen in je woning en via tablet en smartphone, zowel binnen- als buitenshuis.


Realisaties

Kijk eens binnen bij gezinnen die vandaag al een Niko Home Control installatie in huis hebben.

Producten

Maak kennis met de Niko Home Control producten en onderdelen.

Documentatie

Blader door onze technische en algemene brochures over Niko Home Control.

Praktisch

Wil je Niko Home Control graag in de praktijk beleven? Kom dan naar een van onze showrooms en test Niko Home Control zelf uit!